Den 20:e maj så välkomnar vi ingen mindre än allas vår käre Albin Edberg. 12 plaste till denna kväll (det finns några plater kvar)
Albin Edberg, född 26 juni 1994, är en svensk kock.
Efter utbildning på restaurangprogrammet på Bäckadalsgymnasiet i Jönköping började han sin karriär hos Tommy Myllymäki på restaurang Sjön. Deras samarbete fortsatte sedan med att tävla tillsammans och där Albin var Tommys commis. (Assisterande kock)
Albin vann tillsammans med Tommy Myllymäki Bocuse d'Or Europe i Stockholm 2014, och kvalificerade sig därmed till världsfinalen Bocuse d'Or i Lyon 2015 där laget vann brons. Deras resa går att följa i TV4 dokumentären "Med smak av Guld" från 2015.
År 2018 blev han en del av det Svenska Bocuse-teamet, som ska representera Sverige i världsfinalen Bocuse d'Or men denna gången som Team Coordinator.
Meny Albin 20:e maj
Confiterad potatis med brynt smör, purjolök & muskot
Sotad makrill med kombu, rädisor & vårlök
Grillad & fermenterad hjärtsallad med mandelmjölk & macadamia
Havskräfta med morot & espelettepeppar
Kalvbräss meuniere med inkokt vit sparris, ramslök & sparrisveloute
Vild & odlad svamp med miso & lagrad soya
Vårlamm & färsk kål
Grillade plommon med mandel & färskost
Inkokta rabarber med vit choklad, rostad havre & rabarbergranit
Sätter oss till bords klockan 1800, vi vill inte sätta en sluttid denna afton, för vi vet att det kommer bli succé på tallrikarna och då får det ta den tid det tar. Fokus kommer ligga på Albins gastronomi, men såklart så blir det ädla droppar i glasen, det vill vi lova.
Meny med vinpaket 3000kr
Allergier behöver vi veta minst 7 dagar innan, kontakta oss på mail boka@studionian.se