.

10 april, 12 platser till detta event. Vi kommer att öppna upp 4 viner från Lucien Le Moine. Vi börjar kl 1800 och sätter oss till bords. Vi provar vinerna och får en guidad resa genom vinerna och vi pratar årgångar, stilar, fat och till och med poäng. Som vanligt blir det ett okänt vin till snackset.  

VIlka viner som kommer på middagen vet vi exakt den 1 april. 

Menyn för kvällen

Primörer i skal med tryffelemulsion

sotad laxrygg, torkad lök, ingefära och primörer

"Hot Pot" Anklår med sparris och smörsås

Svensk färskost med tillbehör

 

Klockan 1800 börjar vi och vi brukar vara klara till 22.
Pris per person för en helkväll med oss i studion landar på 2550 kr. platsen är bindande.

Meddela även alleriger till oss på info@gastrovin.se

Lucien Le Moine är en i alla avseenden märkvärdig vinproducent. Några vingårdar äger man inte, istället är man en så kallad négociant och köper vinerna direkt när de är nyjästa för att sedan själv lagra dem till perfektion i sin kalla vinkällare i Beaune. Inte heller har man några kontrakt med odlarna.

Ägaren Mounir Saoma och hustrun Rotem Brakin åker istället runt till odlare i hela Bourgogne och provar hundratals viner för att sedan efter muntligt avtal och handskakning köpa de allra bästa till sin egen produktion.

De första vinerna gjorde man 1999, då 33 fat från totalt 19 vingårdslägen. Idag gör man oftast omkring 100 fat från upp mot 60 olika premier crus och grand crus och kvaliteten är skyhög.

Produktionen är alltjämt småskalig och de exklusiva vinerna har ett stort åtråvärde och är därför mycket svåra att få tag på. Sedan 2005 gör man också ungefär 10 fat vardera av en vit och en röd Bourgogne.

Kent & Vänner

Produkter

  • Lucien Le Moine
    2550 SEK
  • Total (SEK) 0 SEK
2021-04-10 18:00 Lucien Le Moine, Studio Nian

Dina uppgifterVi vill gärna fortsätta få skicka erbjudanden via SMS och E-post till dig med erbjudanden från GastroVin Sverige AB. Exempelvis erbjudande på rabatterade biljetter till utvalda matcher, familje-, klack- eller andra specialevenemang, matchsouvenirer etc. Vi behandlar alltid dina personuppgifter med största omsorg och kommer aldrig sälja dessa vidare till en tredje part.

Får vi skicka erbjudanden och information till dig?


Betalsätt