Gästspel William

William Brittsjö. Göteborgaren som emigrerade till Stockholm och nu verksam på Freyja söder. Trots Williams unga ålder har denna kock hunnit med väldigt mycket t.e.x två finaler i Årets kock, två landslag och två finaler i årets unga kock. Med gedigen erfarenhet från restauranger som bl.a Etoile, Lux dag för dag, Oaxen så utlovar William två middagar med fokus på godsaker från havet med inspiration från tävlingsköket(kanske t.o.m nya utmaningar) 

 Snacks:

 -Säsongens cruditér med getyoghurt & grillad paprika

- Pocherat ostron, saltgurka & ängsyra

- Puri, gratängbakad jordärtsskocka & fänkål (åk 2022)

Blanc de Noir Champagne 

Rätt 1: Krondillsgravad strömming, rökt grädde och krusbär & nordisk hetta

Vit Rioja

Rätt 2: bakad omelette, havets grönt, skog & ikura (Åk 2023)

Stilla vit Saké 

Rätt 3: Sej, hummer, pumpa & bouillabaisse (Tattinger culinary competition 2024)

Röd ”Pinot Noir” 

Rätt 4: Svartvinbär med punsch, aromatiska kryddor och salt maräng & luftig yoghurt

Söt Chenin Blanc 

Kaffegodis:

Fermenterad päron, miso honung och rosépeppar

”Choklad boll”

Under två kvällar kommer Chef William att servera en unik avsmakningsmeny med perfekt valda drycker. Vi kommer att boka in 10 gäster per kväll. Klockan 1800 börjar äventyret. Sibyllegatan 9

Pris per person, meny samt drycker landar på 2700 kr.
Platserna är bindande
Allergier behöver vi veta senast 10 dagar innan.

Försäljningen har stängt.